Activiteit – Creatieve workshops

Maak uw eigen kunstwerk en geef uw creatieve kant de ruimte!
Onder leiding van onze enthousiaste docent bieden wij in dit creatieve programma de volgende workshops aan:

Mozaïek

Met veel verschillende kleuren tegels maakt je een prachtig eigen kunstwerk.

Je kunt kiezen uit de volgende opties:

 1. Mozaïeken op een voorwerp. Maak je keuze uit veel leuke voorwerpen. Bijvoorbeeld een schaal, een dienblad, een theedoos, een vogelhuisje, een plantenpot en nog veel meer.
 2. Mozaïeken gecombineerd met schilderen. Hierbij wordt een deel van het voorwerp beschilderd en de rest wordt passend met verf tot leven gebracht.
 3. Een groot project waarin samenwerken centraal staat. Met een groepje ga je aan de slag met een groot object. Dit kan een tafel, een plateau een grote houten kubus, een kist of iets degelijks zijn. Laat je specifieke wens weten!

Variaties in op doek en hout

Kwasten, sponzen, vorken, folie… we gebruiken van alles bij deze workshops!

Maak het mee…

 1. Balloon-painting. Zó leuk om te doen! Durf deze verrassende techniek te kiezen en leef  je uit! Met ballonnen en andere voorwerpen maak je een schilderij of je decoreert een vogelhuisje, pindakaashuisje, mooie doos etc, Wij gebruiken hiervoor acrylverf.
 2. Neurografic art. Een lijnenspel waarbij je mindful bezig bent. Een mooie techniek om eens te proberen! Met aquarelverf, potloden, kleurpotloden, stiften en fineliners, acrylverf maak je als vanzelf een prachtig werkje op papier.
 3. Tweeluik op canvas. Hier is het de uitdaging om twee canvasdoeken bij elkaar te laten horen… door kleur, voorstelling, achtergrond of patronen. Verzin het maar.
 4. Decoren van een houten voorwerp. Een heerlijk ontspannen werkje. Een houten voorwerp ondergaat een metamorfose met acrylverf. Er zijn diverse houten voorwerpen.
 5. Heel veel kleine schilderijtjes, die één geheel vormen; een mooie uitdaging voor groepen. Dit is een uitgelezen activiteit voor samenwerking. Heel gezellig! Het resultaat is verbluffend na dit bruisende kleurenspel.

Voor kinderen:

 1. Voorwerpen beschilderen. Keuze uit veel houten voorwerpen die beschilderd kunnen worden.
 2. Dromenvangers maken. Veren, kralen, touw, wol, houtjes, glazen flesjes, leer… alles wordt gebruikt om je dromen te vangen.
 3. Balloon-painting. Met ballonnen, sponsjes, vorken, spatels en acrylverf versier je een houten voorwerp of maak je een kunstwerk op een canvasdoek. Ontzettend leuk om te doen!
 4. Stoeptegels beschilderen. De mooiste stoeptegel maak je zelf! Ga aan de slag met kwasten, sponsjes en acrylverf.
 5. Vogelhuisjes pimpen. Een leuk houtenvogelhuisje.. helemaal in jouw eigen stijl. Wie vliegt daar naar binnen? Met verf en alles wat je maar kunt plakken.
 6. Mozaïek maken. Zoeken passen plakken. Maak je eigen kunstwerk van heel veel mooie stukjes tegel.
 7. Nog veel meer andere ideeën.. vraag vrijblijvend informatie aan.

Workshop van het Seizoen

Voor het komende seizoen hebben we de volgende seizoensworkshops:

 1. Groot houten paasei beschilderen. Dit ei kun je neerzetten of ophangen. Je kunt ook kiezen voor een ei met 3 plankjes waarop je een miniplantenpotje kunt plaatsen.
 2. Zomerkrans van schelpen met een lantarentje. Een heerlijk werkje om te doen. En met een mooi resultaat!
 3. Herfstraam maken. Binnen een houten frame ga je aan het werk met allerlei herfstmateriaal, verf en een lijmpistool.
 4. Engel. Een lieve, grote, houten Engel wordt op  ludieke wijze beschilderd en beplakt. Deze engel heeft een schortje; hier kun je een klein briefje met een wens in doen. De engel kan altijd doorgegeven worden met weer nieuwe wensen. Ze kan staan of opgehangen worden.

  Meer informatie of reserveren?

  Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk en geheel vrijblijvend contact met u op.